I. Despre Noi

Serviciul www.carioca-romania.ro este oferit de Scribant Distribution S.R.L. cu sediul în Brașov, Șos. Cristianului, nr.15 înmatriculată în Registrul comerțului sub nr. J08/1141/1993, având cod unic de înregistrare RO 3892273, denumită în cele ce urmează Societatea.

Ne puteți contacta prin următoarele mijloace:

  • Prin poștă la adresa de corespondență: Brașov, Sos. Cristianului, nr.15.
  • Prin e-mail la următoarele adrese:
  • - pentru întrebări referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plata, metode de livrare, etc.;
  • - pentru inițiere, colaborări și parteneriate.
  • Prin telefon la numărul: 0752 282 433
  • Prin fax la numărul: 0268 549 194

II. Despre Carioca Romania

www.carioca-romania.ro este un serviciu e-commerce care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor afișate. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite prin site.

III. Proprietatea intelectuală

Conținutul și designul www.carioca-romania.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta trimis dvs. prin email sau furnizat dvs. prin orice altă modalitate (exemplu: articole, design, descriere produse și orice alte materiale), aparțin Societății și/sau colaboratorilor săi - acolo unde acest lucru este specificat în mod expres - (drept de autor) și sunt protejate de legislația privind proprietatea intelectuală. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau sa reproducă materialele www.carioca-romania.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă din partea Societății.

Nu puteți folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci, logo-uri, sau alte informații protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfețe, formulare) ale www.carioca-romania.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății.

Este permisă crearea limitată, revocabilă și neexclusivă a hiperlinkurilor către pagina de index a www.carioca-romania.ro, atâta timp cât această acțiune nu prezintă serviciul www.carioca-romania.ro într-o lumină falsă, înșelătoare, derogatorie sau ofensivă. Nu puteți folosi logo-ul firmei sau alte proprietăți grafice, sau mărci ca parte a hyperlinkurilor fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Societății.

IV. Înregistrarea ca utilizator

Site-ul www.carioca-romania.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe Site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de Site, precum achiziționarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.carioca-romania.ro sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (să vă creați un cont de utilizator pe Site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor și Condițiilor de utilizare a www.carioca-romania.ro și a Politicii de Confidențialitate a acestuia. Aceste reglementari constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Societate.

Întrucât prevederile Termenilor și Condițiilor de utilizare și ai Politicii de Confidențialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeți periodic. În condițiile în care nu veți mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesați/folosiți serviciile www.carioca-romania.ro.

Dacă folosiți acest Site, sunteți responsabili cu privire la păstrarea confidențialității datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe Site și sunteți de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe Site.

www.carioca-romania.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adulților, care sunt autorizați să efectueze plăti online cu cardul sau prin orice altă metodă de plată acceptată de www.carioca-romania.ro. Dacă aveți mai puțin de 14 (paisprezece) ani, puteți achiziționa produsele www.carioca-romania.ro, numai cu ajutorul unui părinte sau tutore.

www.carioca-romania.ro își rezerva dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini, hyperlinkuri, sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreție.

V. Datele personale

Prin înregistrarea ca utilizator al www.carioca-romania.ro vă vom solicita o serie de date personale, precum numele și prenumele, adresa de email, data nașterii dar și alte informații cu caracter personal, care sa permită identificarea dvs. ca utilizator al serviciului www.carioca-romania.ro. De asemenea, pentru a vă abona la newsletterul sau alertele www.carioca-romania.ro va trebui sa ne comunicați o adresa de e-mail validă precum și alte date legate de dvs. Vă rugăm să accesați pagina în care vă este prezentată Politica de Confidențialitate pentru a vă informa cu privire la informațiile colectate de www.carioca-romania.ro, cu privire la modul în care sunt folosite acestea, precum și la drepturile cu privire la protejarea intimității dvs.

VI. Prețurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, preturile produselor afișate pe www.carioca-romania.ro reprezintă preturile finale de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 19%, valabilă în România). Prețurile finale de cumpărare pot fi prețuri sugerate de către producători sau furnizori, sau pot fi estimate în funcție de prețurile standard practicabile la nivelul industriei produsului comercializat. Prețurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive prețuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă.

VII. Cupoanele Valorice

Cupoanele oferite de Carioca Romania cu titlul "Cupon Valoric" sunt oferite ca o metodă de recompensare pentru clienții website-ul nostru.

În momentul în care plasezi o comandă pe website-ul nostru, iei la cunoștință și recunoști ca voucher-ul oferit de către Carioca Romania cu titlul de "Cupon Valoric" reprezintă un motiv determinant pentru plasarea unei comenzi pe site-ul vânzătorului și te obligi, în situația în care refuzi coletul sau anulezi comanda, să renunti la utilizarea voucher-ului primit prin email, acesta fiind declarat nul.

Cuponul Valoric Carioca Romania este un cupon cu valoare emis de www.carioca-romania.ro și poate fi utilizat exclusiv pentru comenzi online pe site-ul www.carioca-romania.ro și, în situații speciale comunicate explicit de www.carioca-romania.ro deținătorului, și în magazine sau website-uri partenere.

Cuponul Valoric dă dreptul deținătorului la beneficiile inscripționate pe el, în condițiile și cu restricțiile menționate explicit în e-mailul recepționat odată cu acesta. Seria Cuponului Valoric este valabilă pentru o singură comandă, la care vei obține pe loc o reducere egală cu valoarea Cuponului.

Cuponul Valoric nu influențează acordarea transportului gratuit pentru cumpărături de peste 150 lei. De exemplu, dacă ai în cos cumpărături de peste 150 de lei și aplici un Cupon Valoric, vei beneficia în continuare de transport gratuit, chiar dacă suma facturată va fi sub 150 de lei.

Cuponul Valoric nu se poate fracționa.

Cupoanele Valorice nu se pot cumula.

VIII. Descrierea produselor

www.carioca-romania.ro depune toate eforturile pentru a fi cât se poate de precis. Cu toate acestea, www.carioca-romania.ro nu garantează că descrierile produselor sau a altor tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fără erori. Dacă un produs oferit de www.carioca-romania.ro este diferit față de descrierea aferentă acestuia de pe Site, îl puteți returna respectând prevederile Politicii de returnare a produselor a Site-ului și în conformitate cu legislația română în vigoare.

IX. Recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; trimite sugestii, idei, pune întrebări, propune articole sau, alte tipuri de materiale, atâta timp cât conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietății intelectuale; nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false. www.carioca-romania.ro își rezervă dreptul, dar nu are obligația de a elimina sau edita toate tipurile de conținut postate de către utilizatori și nu are obligația de a revedea periodic acest conținut. Odată cu postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.carioca-romania.ro, transmiteți, în afara cazurilor în care Societatea indică altfel, drepturile de proprietate intelectuală, în mod neexclusiv, perpetuu, irevocabil, asupra materialelor postate. Societatea are dreptul de a modifica, reproduce, transmite, adapta, publica, distribui materialele postate de către utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă, din orice țară. Prin postarea de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut pe www.carioca-romania.ro, cedați dreptul Societății de a folosi numele dvs. în relație cu materialele postate; garantați că dețineți sau controlați într-o altă formă, dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor pe care le postați; că materialele postate nu violează nici una dintre condițiile de postare ale recenziilor, comentariilor, comunicărilor și alte forme de conținut din partea utilizatorilor, ale www.carioca-romania.ro.

www.carioca-romania.ro are dreptul, dar nu obligația de a monitoriza, edita sau șterge, orice tip de conținut sau activități ale utilizatorilor pe Site.

www.carioca-romania.ro nu este responsabil și nu își asumă responsabilitatea pentru nici unul dintre materialele postate de către alte terțe părți pe Site.

www.carioca-romania.ro are dreptul de a nu publica toate comentariile și articolele propuse de către utilizatori.

X. Forța Majoră

www.carioca-romania.ro, afiliații sau/și în general furnizorii de produse sau servicii către www.carioca-romania.ro nu pot fi făcuți responsabili pentru nici o întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința www.carioca-romania.ro. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la www.carioca-romania.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.carioca-romania.ro, erorile de operare, precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

XI. Publicitatea

www.carioca-romania.ro poate afișa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa precum și la produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea www.carioca-romania.ro și prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, va exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XII. Reclamații privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietății intelectuale

www.carioca-romania.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că Site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare la adresa de email: , sau să ne contactați la numerele de fax și telefon, sau la adresa de corespondență, afișate la capitolul Despre noi din prezentul contract.

XIII. Legislația aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.carioca-romania.ro sunt guvernate de dispozițiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerțul electronic, Ordonanța 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță, HG 448/2005 și Directiva Europeană EC/96/2002, care reglementează regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

Termenii și condițiile www.carioca-romania.ro se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul Societății. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre Părți se vor supune rezolvării instantelor judecătorești competente de pe raza municipiului București.

XIV. Prezentarea ofertei

Societatea își rezerva dreptul de a opera oricând, orice modificări asupra prețurilor și datelor tehnice prezente pe site-ul www.carioca-romania.ro, fără o înștiințare prealabilă. Datele informative prezente pe site-ul www.carioca-romania.ro au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.carioca-romania.ro au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produs.